24 september 2023- Halve martathon van Texel

  Verslag door Riekie

Daar was hij dan…….de halve marathon van Texel op zondag 24 september. 

Jaren geleden hebben we als Runploug meegedaan aan deze loop, we waren ook bij de allereerste keer aanwezig. We gingen dan in 1 dag op en neer. We hadden er nu een lang weekend van gemaakt en moesten nu met de boot van Texel naar Den Helder en dan weer terug. 

Een prachtige loop waar je start vanuit de laadruimte van de boot; gegons van alle lopers, wachtend op de laadklep die naar beneden gaat vergezeld van de scheepshoorn en luid gejuich als het moment daar is.

We zijn begonnen, Marjan, Jan Holterman, Dick en ik met ideaal loopweer. Eric was ziek, deed helaas niet mee. Koert en Ans zouden ook mee maar door blessureleed kon dit niet doorgaan. Zij bleven in het pittoreske Garrelsweer. 

Na de verkeerslichten gingen we linksaf langs de duinen richting Den Hoorn, vervolgens door het bos richting de bunker en uitkijktoren. Daar gingen we het strand op. Met de wind in de rug waren het 2 prachtige kilometers langs de vloedlijn. Dat was goed opletten i.v.m. natte voeten. 

Na het strand ging de route nog steeds door het bos, we hebben veel op zandpaden, bospaden en gras gelopen. 

Uiteindelijk tussen de weilanden door, 2 lange rechte stukken van ongeveer 3 km richting de finish in het centrum van Den Burg. 

Iedereen had lekker gelopen en was tevreden. Na het douchen hebben we op het gezellige, zonnige  terras in Den Burg er 1 op gedronken. Een shirt met alle namen van de deelnemers er op als herinnering en een prachtige medaille.

De dag hebben we afgesloten met een etentje in de Stal in Den Burg. 

Voor herhaling vatbaar!!!!