2023-09-10 Loop-fiets-proefmarathon Westerbork

 Verslag door Riekie

Zondag 10 september deden Dick en ik (Riekie) weer mee met de loop/fiets/proef marathon in Westerbork. 

Koert en Ans zouden ook mee maar helaas gooide de blessure van Koert roet in het eten. 

De marathonafstand doe je met z’n tweeën, als de ene fietst, loopt de ander. Je kunt het helemaal zelf indelen. 

Wij wisselden bij iedere stop. We hadden nogal wat stops waar we streekproducten en andere lekkernijen kregen, soms met muzikale omlijsting. Pannenkoekhapje met kaas, brownie, kalkoen, ijs, wijn, prisecco, stokbrood met tapenade, mini zakje patat, mosterdsoep etc.

De laatste 12 km gingen wij om de 3 km wisselen omdat het zo ontzettend warm was. 

De route liep van Westerbork naar Orvelte, Elp, Iberenplas, Zwiggelte en dan weer richting Westerbork. Een prachtige route door bos, dorpjes, smalle fietspaden langs maisvelden en heide. 

In Westerbork aangekomen moet de fiets weg gezet worden en dan met z’n tweeën over de rode loper, de bel luiden en dan kun je met je renkleding de hottub in.

Daar nuttigen we dan onze consumptie die we nog kregen en aten wij nog een broodje beenham. Je kon ook voor een vegetarische pasta kiezen. Dit alles begeleidt met muziek van een DJ. 

Het is een fantastische loop, een en al gezelligheid, waar tijden niet belangrijk zijn. 

Er zijn hier ook deelnemers die een hele marathon lopen of de hele met 2 (zoals wij) of de hele marathon met 3 of 4 mensen. In dat geval fietsen er steeds 3 en loopt er 1. Je kunt ook een halve marathon met z’n tweeën doen. 

Veel keus en echt een aanrader!!