23 september 2023 Thaisner Dörpsrun

Verslag van Mark  en verslag van José

Door José

Hoewel eerder op de dag de ene bui na de andere viel was het gelukkig droog op het moment dat de run in Thesinge van start ging. Het was een gezellige drukte in het mooie dorp mede dankzij muziek van Volharding uit Ten Boer.

Mark was heel doelgericht voor een PR op de 10 km van start gegaan op de schoenen van Marjan (iets met verkeerde maat voor marathon Berlijn en wie de schoen past….), Ronald, Jan Helmantel en ik gingen iets relaxter om met de verwachtingen van de eindtijd op de 10 km.

Emma daarentegen wilde dolgraag de snelste zijn op haar debuut op de 4 km. De loop ging fantastisch, het weer was goed en het was onderweg allemaal prima verzorgd.

Ieder was heel tevreden over het resultaat. Emma was dan niet nummer 1, maar zoals verwacht opnieuw supersnel en daar mag ze trots op zijn. Mark liep een PR (dankzij de wonderschoenen?) en Ronald, Jan Helmantel en ik waren dik tevreden met onze tijd. Na de finish kregen we een broodje worst, de onverwacht vette hap smaakte goed. Chapeau voor de organisatie van de Taisner Dörpsrun!

Door Mark:

Wat mij betreft 1 van de betere georganiseerde lopen in en rondom het pittoreske Thesinge. Vooraf nog een paar buitjes maar tijdens de loop een aangename temperatuur met zon en wat wolkjes.

Aanwezig namens de Runploug Emma op de 4km & José, Jan Helmantel, Ronald en Mark op de 10km.

Emma heeft naar eigen zeggen lekker gelopen, deze keer geen P1 maar een keurige 2e plek met een tempo van 4.31 min/km.

Opa Jan, op deze respectabele leeftijd altijd nog de durf om de 10 kilometer te lopen, ik weet wel zeker dat velen er voor zouden tekenen om op deze leeftijd zo fit daar te staan en daarbij het loopplezier spat er nog altijd van af. Ik weet dat het je enige moeite gekost heeft om te accepteren dat je hem niet meer binnen het uur kan lopen, trots dat je dit hebt kunnen omarmen en er toch steeds weer staat.

Waar José donderdag nog twijfels had of ze aanwezig zou zijn was ze toch present en liep hem in een keurige 56.24.

De goede vorm van Ronald was mij op de trainingen al niet ontgaan, dit resulteerde ook in een mooie tijd van 49.37 naar eigen zeggen zeer tevreden om weer eens onder de 50 te lopen en daar mag je ook zeker content mee zijn.

Zelf ben ik ook tevreden waar ik in Ten Boer de poging voor een PR moest afbreken vanwege een kuit die opspeelde lukte het in Thesinge wel om het doel onder de 44 minuten te bereiken.