9 september 2023: Run van Winschoten

Verslag door Tineke

We liepen als Runploug weer met 2 teams de estafette 10x10km bij een zonovergoten Run in Winschoten. Eric en Marjan waren al druk bezig met het opzetten van het zonnescherm op de vertrouwde ideale plek toen ik om half 9 kwam. Na jaren weer eens zin om mee te doen en het was
als vanouds onze Runploug: een fantastische, supersportieve, sociale en enthousiaste groep.

Altijd een warm welkom voor allen met grote betrokkenheid voor elkaar. Dat vonden ook de 5 invallers (Peter, Erika, Meine, Patries, Lydia) die we hadden, omdat meerdere runplougers, waaronder onze 2 e captain Jan P, andere verplichtingen hadden. Dat heeft de pret niet gedrukt, want de invallers waren superblij en wij met hen. Mark nam als plv captain de taak heel serieus op en met groot succes! Dat lees je straks.

We hadden sponsoring van Univé, geweldig, onder andere lekker fruit. Maar de eeuwige sponsoring van onze eigen bakker moet wel in 1 adem worden genoemd. De heerlijke caken en koeken lieten we ons goed smaken. Dank Henk.

En welke runplougtoppers gingen deze hittegolf rennend beleven? Marjan, Eric, Mark, Jan H, Ronald, Henk, Dick, Joost, Jeroen, Menno Z, Agnes (en Jan) en ik dus. Door ziekte van een invaller, moest onze 2 e captain al voor de start meteen schakelen, schuiven en Marjan 2x lopen. Gelukkig was het
nog niet zo warm en vooral door de flexibiliteit van captains en deelnemers ontstond er geen stress.

En toen ging het los. Eerst even kijken naar de start van de 100 km ultralopers en daarna de 50 km. Indrukwekkend wat je allemaal ziet, de ‘uitdosting’, de snelheden, het gedrag, heel bijzonder. Mooi
om te zien, ook na vele rondjes.

Mark en Ronald beten het spits af. Hoewel de temperatuur nog niet op de top zat, was de warmte indringend te voelen, dat bleek wel bij hun finish. Er was nauwelijks wind. De eerste kilometers loopje nog door een park onder de bomen en is er veel schaduw, maar dan. Gelukkig heel veel
drinkposten en nog veel meer sproeiers en sponzen. En alle straten vol enthousiaste bewoners en aanmoedigers al dan niet met muziek. We vonden het heerlijk. Lekker je eigen tempo lopen en zoals Marjan tegen me zei, alleen zorgen dat je finisht.

Eric liep zelf niet, maar heeft ‘rennend’ iedereen begeleid naar de start en meegenomen van de finish terug, wat een leiderschap en steun!
Naast Ollie was ook baby Angela in ons midden en de invallers trokken weer andere bekenden aan, oftewel, we hadden veel bezoek van allemaal blije mensen.

En dan de ontknoping: onze 2 e captain Mark heeft zijn inzet en die van zijn team bekroond met een mooie winst! Proficiat. Team Eric eindigde in de totale lijst van Run-estafette-overwinningen maar 2 plekjes verder, dus ook zij waren echte winnaars.

Wat een topdag. Volgend jaar weer. Hopelijk met alle runplougers!