19 oktober 2019 Ekenstein Appingedam

Door Frouk

Op het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam werd het seizoen 2019 van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit stijlvol afgesloten.
Het parcours was iets gewijzigd en de start was verplaatst, maar dit had geen invloed op de lopers. Ook het weer werkte goed mee, het was droog (vlak voor de start regende het nog wel), weinig wind en een beetje zon. Voor ons is het jammer dat de vakantie al weer weken achter ons ligt, want nu zijn onze Ekensteintrainingen al weer uitgewerkt. Het parcours is ons niet vreemd, misschien is dat in ons voordeel. Na het startschot door onze sponsor Be Mossel gaan we de weg op richting Wirdum, dan bij café Schenkel de bocht om en het bos in.
Het stuk tussen de weilanden door en dan weer in het bos, slingeren naar de beroemde bult, hier worden wij weer aangemoedigd door Jan en Lina Bos. Het is altijd fijn om hen weer te zien.
Bedankt dat jullie er dit seizoen ook weer voor ons waren. Dan weer verder lopen door het bos, achter het Schathuis langs over de parkeerplaats, een stukje weg richting Appingedam. Keren op de weg, weer over de parkeerplaats en op naar de finish of nog een ronde. Hier en daar was het toch uitkijken op de paden, het was glibberig en op de bruggetjes lag veel blad, gelukkig is niemand van ons gevallen.

Wij zijn weer goed vertegenwoordigd met op de 5 km Jaap en Wouter. Voor de 10 km stonden aan de start Johan, Henk, Monique, Saskia, Jeroen, de jarige Mark en Frouk. De beide lopers van de 5 km hebben lekker en lopen en genoten enorm van de omging. Voor Jeroen was het vandaag nog best spannend, want hij kon 3de worden in eind klassering 50 plus. Mark wilde graag een pr lopen, maar helaas kreeg hij naar 3 km steken in zijn zij. Wel kon hij de wedstrijd uitlopen en zelfs onder de 50 minuten blijven. Monique komt langzaam terug van een blessure, maar het liep vandaag niet zo lekker. Saskia wilde bij Frouk aanhaken, maar besloot om dit niet te doen. Dit pakte voor haar goed uit, want zij liep een vette pr. Henk liep geheel zijn eigen race. Voor Johan viel het ook wat tegen, hij had het heel zwaar onderweg. Frouk liep lekker en ze was hier blij mee, omdat de laatste wedstrijd van haar heel zwaar was.

Toen de prijsuitreiking …. Tijdens de prijsuitreiking werd afscheid genomen van Jannes Klaassen, de fotograaf van het loopcircuit. Speaker Jan Kooistra kondigde op emotionele wijze aan dat de Ekensteinloop 2019 zijn laatste optreden voor het circuit was. Beiden werden door de organisatie bedankt voor hun inzet. Ons wachten, en dat van Jeroen, werd beloond met een 3de prijs in de eindklassering. Gefeliciteerd Jeroen.

Hiermee is de zesde en laatste loop van dit circuit afgesloten, op naar het seizoen 2020.

klik hier voor meer foto’s