3 en 4 november 2019, Berenloop Terschelling


Verslag door Eric

SKYLGE 2019
Net als 16 jaar geleden was de Runploug met 23 leden aanwezig op het mooi eiland Terschelling. De eerste groep vertrok met de boot van 9.45 uit de haven van Harlingen. Volgens traditie met de “langzame” boot. Na 2 uur varen kwamen we aan wal, genieten van de entourage die er dan al heerst in de haven, diverse beren, vlaggetjes muziek ect. Een mooiere start van het Berenweekend kunnen we ons niet wensen. Eerst nog even koffie en gebak bij cafe Zeezicht en dan op naar de diverse ovenachtings accomodaties.

In de loop van de middag maken nog meer leden de overtocht en ontmoeten elkaar in de Dammesaan te Midsland.

Zaterdag kleintje Berenloop, hier staan Menno Z, Tineke en Joost aan de start van de 10km. Joost en Tineke liepen samen op, door de sterke eindsprint kwam Joost net even eerder over de finish. Menno Z. ondanks het zware parcours onder het uur te blijven.

 

 

De middag staat in het teken van voorbereiding, shoppen, rusten, biertjes drinken, fietsen etc. voor de dag van morgen.

Op zaterdagavond is er nog een gezellige samenzijn compleet met een speurtocht, leuke vragen over de Runploug en Terschelling moesten beantwoord worden. Dit was dan ook wel weer stof voor een leuk gesprek.

Zondag om 12.00 ging de halve marathon van start, dmv. de scheepshoorn vertrokken, Andre, Jeroen, Dick, Jaq, Monique, Ans, Koert, Agnes en Sarah aan hun halve marathon. Riekie en Frouk hebben helaas niet kunnen lopen door ziekte en blessureleed.Vanaf de Brandaris door West naar Midsland en vervolgens via Formerum naar Midsland aan Zee naar het strand. Nog even de Longway en uiteindelijk weer terug naar de Brandaris.

Hier stond het publiek echt rijen dik en op de rode loper werd iedereen als helden binnen gehaald.

Menno en Marjan liepen een stukje verder, zij gingen nog even naar Hoorn en Oosterend en weer terug om aan hun 42,2 km te komen.Ondanks het weinig trainen liep Menno een mooie tijd en was hij zeer tevreden.

En Marjan?
Nummer 1 bij de dames overall, haar 3e overwinning inmiddels op Terschelling. Wat een mooie prestaties zijn er neer gezet zeg, onder het genot van de nodige biertjes/wijntjes in de diverse nazit locaties en uiteindelijk eetgelegenheid de Mexicaan kwamen de verhalen los.

Maandag………………………..de boot weer terug naar het vast land…………..wat was het stil………..gelukkig volgend mogen we weer

klik hier voor de foto’s