Training in de zomervakantie

Verslag door Frouk

Ook tijdens de vakantieperiode trainen we gewoon door. We gaan naar bijzondere locaties. Zo gaan we op de maandagen naar Ekenstein. Leuk zul je denken, want daar is van alles te doen, camping, hertenkamp en de beroemde bult! Daar gaan we voor. De een verheugt zich er op en een ander vind het niets.

Wat is daar dan de uitdaging? Iedere week bedenkt de trainer een andere opdracht. Hoe vaak gaan we in tempo de bult op, links om of rechtsom, of als een treintje, een steigerung. Een kleine ronde maken of via de bruggen en dan bij iedere brug wat sneller. Rustig naar de parkeerplaats en dan in tempo terug. Bedenk het allemaal maar. Iedere week die spanning, red ik dat want we moeten ook nog weer terug naar het dorpshuis. En dan ook nog wie mag als eerste weer terug. 

 

Dan de donderdagtraining. Die zijn vaak intensief. Niet door de zwaarte van de training, maar door de omgeving. De trainer weet veel leuke paadjes en routes te vinden. Veel en vaak buiten de bestaande wegen, zoals de Oude Stadsweg, door het veld, maaipaden, kerkepaden, over de Eemskanaaldijk bij de molens langs, het spoor over en noem maar op. Veel variatie en gelukkig nemen we onder weg de tijd om even op adem te komen. 

 

Zo komen wij de zomer wel door. Heel veel gezelligheid en toch uitdagend. Helaas zit deze zomer er weer op. Nog even en we de trainen weer in het dorp omdat het vroeger donker wordt. Gelukkig kunnen we daar ook veel kanten op om te trainen. 

 

Ik verheug mij nu al op de vakantieperiode van volgend jaar!