Singelloop Hollandscheveld 8 juli 2017


Koert en Ans  waren aan het proef kamperen in hun huisje op wielen en waren zodoende verzeild geraakt in het plaatsje Hollandscheveld. Laat daar nu ook net een hardloopwedstrijdje zijn. Als we er dan toch zijn…Dus  heeft Ans zich ingeschreven voor de 10 km. Koert kon helaas niet lopen door een ontsteking in zijn bovenarm.

Tijdens het lopen bleken dat 4 ronden te zijn van 2.5 km, als ze dat had geweten….Ans zag op het mooie moderne bord bij start en finish na de 1e ronde dat zij in haar categorie 3e vrouw was. Dan toch maar doorzetten en proberen deze positie vast te houden.

Het was nog best warm,  het waren rondjes in het  dorp met weinig wind. De sfeer was leuk, onderweg  hier en daar een plukje publiek en zo nu en dan kindertjes die water en sponzen aanreikten of handjeklap wilden doen. IMGP5266 .

Er waren veel  echt snelle lopers aan de start, de 1 heer wist Ans te lappen  in haar 3e ronde. De snelste dame klokte een tijd van 38 minuten . Heel snel dus.

Ans wist haar positie vast te houden en eindigde als 3e dame 50plus met een tijd van 51.54.  De prijsuitreiking liet nog even op zich wachten, eerst was ook nog de 5 km wedstrijd, waar ook alweer zo hard gelopen werd.

IMGP5303

Koert en Ans twijfelden nog, zouden ze wachten op de prijsuitreiking of niet, maar ach , een bosje bloemen meenemen is toch wel leuk. Groot was dan ook de verbazing dat er geen bloemen waren maar geldprijzen, hadden we natuurlijk kunnen weten, net als dat er vier ronden waren.

Stiekum was Ans toch wel een beetje trots op haar allereerste 1e geldprijs.