Lopster Torenloop 1 juli 2017


Na een regenachtige ochtend brak ‘s middags de zon toch nog door. Voor de Runplougers die in Garrelsweer achterbleven voor het Volleybal tournooi een must, voor de lopers in Loppersum best warm! Na de kidsrun mochten de 5 als 10 km lopers om 17:00u van start. Voor het startschot werd vermeld dat het parcours was aangepast, zodat we dit jaar een “echte” 10 km voor de boeg hadden in plaats van de 9,8 km van afgelopen jaar.  Hier was iedereen erg blij mee en konden we los…..

IMG_3537IMG_3533

Zoals gewoonlijk vloog Marjan Oostinga de startblokken uit en had een snelste 1e km ooit in 3’37min.  In de 2e km kwam Marcel Stoffers bij haar lopen en heeft als Haas tot 300 mtr voor de finish haar in het ritme gehouden. In de tijd van 40:19 min kwam ze erg blij over de finish, net geen PR maar heerlijk gelopen en 1e overall. Eric Helmantel, terug van weggeweest liep eveneens een lekkere wedstrijd. Erg blij en weer ouderwets doorweekt van het zweet kwam hij binnen in 46:09 min. Niet ver hierachter zat Fred Kamminga in 47:50min. Tevreden voor vandaag! Onze Agnes Woldhuis haar doel is om de 10km binnen de magische 50 minuten te lopen; met haar eindtijd van 50:05 minuten was ze dan ook eerst “minder” blij. Echter zo sportief als ze is even later toch wel echt tevreden en zal het niet lang meer duren voordat haar wens in vervulling zal gaan! Douwe Kosmeijer liep vandaag een mooie 54:40min. De vele bochten en de lichte “klim” naar de finish viel wat zwaar, maar we mogen deze man niet onderschatten. Als hij de trainingen weet door te zetten zal hij een concurrent van Agnes worden! Tinette Kool loopt nu een klein jaar bij de Runploug. Het lukt haar nog niet alle trainingen bij te wonen maar als ze er is traint en loopt ze met veel plezier. In de warmte lopen en dan toch maar even een  1:00:32 u weten neer te zetten…wel done Tinette! Last but not least liep Dorien van de Meer zaterdag de 5 km samen met zus lief Frouk. Frouk liep voor het eerst na enkele jaren weer haar eerste loopje en samen kwamen ze in 32 minuten over de finish. Goed gedaan meiden; we zien jullie graag vaker starten!

klik hier om bij de foto’s van Herman Rinket te komen

Eerder op de middag werd in Eelde de “Steeds Beter Run” georganiseerd op het terrein van de VNN. Een mooie loop door de Vosbergen en valt binnen het circuit van de Rabocup Noord-Drenthe.  Joost Kerkhof heeft hier samen met zijn collega’s gelopen en liep naar tevredenheid in een tijd van 52:04 min. Nadien wist hij de weg naar Loppersum snel terug te vinden en stond hij bij de Lopstertorenloop alweer als supporter aan de kant van de weg.  Ook Dick van de Berg kon de start niet redden maar stond wel mooi als supporter aan de kant van de weg. Heeft ons goed gedaan! Supporters worden door ons altijd zeer gewaardeerd: motiveert en stimuleert! Onze dank gaat dan ook weer uit naar de vaste supporter van de Runploug Lina Bos. Normaliter samen met manlief Jan Bos.

Om de cirkel van onze activiteiten weer rond te breien volgt hieronder nog een “verlaat” verslag van de  Hippolytusrun  van 14 juni 2017  jongstleden. Aan de start van de 2e run uit het Ommelander loopcircuit,  stonden maar liefst negen personen van de Runploug aan de start.  De zon scheen uitbundig en het was warm, maar te doen door de schaduw. Na een beetje in lopen was de gezamenlijke start van de 5 en 10 km om 19.30 uur. Het parcours bestond uit een ronde van 5 km. De 10 km lopers mochten twee ronden. Eerst een stukje door Middelstum waarna door het “bos” en bij de borg langs terug het dorp in richting het ijsbaanterrein.  De lopers van de 5 km waren: Agnes Woldhuis in 23:54 min, Douwe Kosmeijer in 25:44 min, en na een periode van lange afwezigheid deed Andrea Jansen ook weer mee en liep een 27:02-er!   De 10 km lopers waren dit keer: Fred Kamminga in 46:52 min., Dick van den Berg in 48:01 min, Joost Kerkhoff in 51:54 min en Frouk van Dijken in 53:41 min. Hiermee werd zij 1e dame bij de V50+!!  Tenslotte liep onze snelle “opa” Jan Helmantel  in een mooie tijd van 54:53 min. Hulde aan alle lopers;  De Runploug heeft zich op deze avond  weer van zijn sportieve kant laten zien.