21 april 2023 Kollumerkatloop

Verslag van Mark 
10 Friesche kilometers
Vrijdagavond direct uit het werk op naar Kollum voor de Kollumerkatloop. Het was 19 graden en een stevige oostenwind 5 a 6, ik zag de bui al hangen…
En voor mij werd het dus ook de Kollumerka(po)tloop, na 5 km in de wind op buffelen even een lekker stukje zijwind, daarna voor de wind aan met als gevolg een kop als een tomaat werkelijk niet normaal.
Aan deze temperaturen was t lijf nog niet gewend. Dus maar luisteren naar het lijf en 2x een waterpost aangedaan voor een bekertje water terwijl ik daar liever aan voorbij sjees.
Tussen de middag had ik al een joekel van een softijsje weggewerkt, een soort voorkoelen als alternatief op warmlopen. Het heeft niet geholpen maar lekker was ie wel. Een wedstrijd over 13.8 km waar vind je het, nou daar moet je dan de grens voor over en zoals gezegd naar mijn idee 10 Friesche kilometers.
Volgende keer maar een tolk mee want verstaan kan ik ze niet. Al met al kwam ik in 1:05:52 over de streep gezien de omstandigheden moet ik daar maar tevreden mee zijn.