Laatste training van het jaar 2023


Verslag door Frouk over de ludieke training op 28 december 2023

De laatste training van het jaar is een ludieke training. Het is iedere keer een verrassing wat de trainers hebben bedacht. Dit jaar kregen we een app dat we ons moesten aanmelden. Daarna nog eens een herinnering en nog eens de nadruk om op tijd (19.20 uur) aanwezig te zijn. Dit klinkt heel geheimzinnig en spannend wat hebben Ans en Agnes voor ons bedacht?

Donderdagavond staan we met 36 personen in de schuur van Jan af te wachten wat komen gaat. Nog laten de dames niets los over de invulling van de avond. We gaan op pad richting Loppersum en slaan af bij de boerderij van Kraak. Daar zien we al een aantal mensen lopen en wat spullen liggen. Wat gaat er toch gebeuren?

We krijgen deze avond les van Jerymias en zijn team van GroningenFit Buitensport. Na de warming up waarbij de spieren los en wij warm lopen, worden we in drie groepen verdeel. Ik start in de groep die gaat boksen. We krijgen instructies hoe we moeten slaan op de bokshandschoen van onze tegenstander. Links, rechts, boven, onder en dan wisselen. Na even af tasten slaan we er lekker op los. De dames doen het goed, wordt er geroepen. Zij zijn serieus bezig, de heren zijn ook lekker bezig en allemaal hebben veel plezier.

De tweede ronde is met kleine banden. Wat je daar allemaal mee doen kunt doen, is verrassend. Liggen en de banden verschuiven, met de handen van links naar rechts er over lopen. Staan en de banden boven het hoofd en laten zakken en weer op. Met de banden om de benen zwaaien en ga zo maar door. 

Het laatste onderdeel is met kettlebells. Weer zijn we ijverig bezig met zwieren en zwaaien, voor, achter, hoog, laag, staan en liggen. We werken een hele serie af. Door al deze inspanningen voelen we misschien morgen onze spieren wel, we hebben goed ons best gedaan.

Daarna volgt een gezamenlijke cooling down, de spullen opbergen, de crew bedanken en op naar de laatste ronde. Bij Jan gaan we wat drinken en praten we na over deze avond. Hier komt Eric nog met een verrassing. Voor een klein bedrag kunnen we een hoodie kopen, met daarop de logo van de Runploug.

Het was een zeer geslaagde avond met dank aan Ans en Agnes voor het regelen en hun inzet. Ook Jan bedankt voor het beschikbaar stellen van je woning en de hapjes en drankjes voor de nazit.

En tot slot worden Jerymias en zijn team en de familie Kraak reuze bedankt!

Klik op de foto hieronder voor meer foto’s.