7 september, Plinq loopfestijn Dalfsen


Verslag van Eric en Marjan
Na de Monniken trainingsloop en de recreatieve Run-Swim-Run nu een 1/2 marathon in Dalfsen in wedstrijdvorm. Nou ja wedstrijd,Marjan en Eric liepen deze meer als voorbereiding voor Berlijn. Marjan had al 10 in Eelde gelopen en na de 21 nog eens 4km.
De plaatselijke schaatsvereniging in Dalfsen organiseert al meer dan 30 jaar deze loop met de diverse te lopen afstanden. Dit  was zeker te zien aan een sterk deelnemers veld en een perfecte organisatie met oa een speaker die alles weet van de top lopers. Ook Marjan hoorde tijdens haar finish wat zij het laatste jaar heeft gepresteerd.
De route was mooi, de eerste 10 gingen door het Vechtdal, langs de Vecht weer terug naar Dalfsen. Wat een mooie omgeving daar zeg! De weersomstandigheden waren ons goed gezind, zonnetje met een klein buitje. Muziek en publiek langs de kant.Na de 10, 4km sightseeing door de nieuwbouw van Dalfsen, niet verkeerd hoor. Daarna weer de landerijen in tot aan de finish. Het parcours is niet echt heel snel, al hoewel? De winnaar liep 1.04!! Marjan was tevreden met haar 1.30. Eric was meer dan blij met zijn 1.39, dit voelt weer een beetje, als op de weg terug zijn.
Na afloop een mooie huldiging mogen bijwonen met mooie woorden van de speaker.
Terug rijdend naar huis waren we het er over eens, wij komen zeker nog eens terug bij de Plinq loop in Dalfsen
Foto’s volgen later