Monnikentocht, 31 augustus


Verslag door Eric
Vandaag liepen Marjan en Eric een trainings loop van 34 km ter voorbereiding voor de marathon van Berlijn.
De start was nabij het prachtige klooster te Ter Apel. Via diverse bossen, weilanden en onverharde paden, kwamen die na ca 15 km aan op camping de Barkhoorn te Sellingen. Hier vertrok de groep waar Koert en Ans ook deel van uitmaakten voor hun 19 km.
De route bleef verrassend,met nauwelijks verharde wegen en eindigde in Bourtange, midden in de vesting. Wat is zuid-oost Groningen toch een prachtig gebied! Ook de loop is in de puntjes verzorgd, goede verzorging, aardige mensen, verkeersregelaars en de route is uitstekend gepijld. Echt een aanrader om deze loop/trail/bos/cross volgend jaar in je schema op te nemen!
Marjan liep redelijk ontspannen, heeft zelfs een groot deel van de route op kop gelopen. Op de verzorgingsposten waren ze verbaasd dat ze zo snel was. Koert en Ans liepen het eerste deel best lekker echter het 2e deel liepen de km tijden wel op.  Niet vreemd toch wanneer je de laatste weken nauwelijks hebt gelopen en dat je “even” een rondje Nederland hebt gefietst. Eric had moeite met eerste 4 en laatste 9 km. Knie en rug klachten belemmerden hem om constante km neer te zetten.
Na afloop waren de 4 tevreden toch met de geleverde prestaties.
Dit werd uitgebreid nabesproken op camping de Barkhoorn, daar waar Koert en Ans hun camper hadden gestationeerd.
Door een wijntje en een hapje te eten werden er ook al weer de nodige plannen gemaakt, Berenloop, Adventure run en….. de marathon van Rotterdam