31 augustus, Veluwse trailrun Ermelo (1e) Wat een avontuur!


De start en finish van de trail is bij de schaapskooi in een traildorp, waar je je rustig kunt voorbereiden.

Het parcours van 8, 16 en 25 km (99% onverhard) gaat over de Ermelose heide, door het Sprielder-en Speulderbos, langs het Romeins Marskamp en langs grafheuvels (hebben wij er een van gezien, routeverandering vanwege de warmte). 

Om 12 uur gingen we van start; de eerste 2 kilometers op de heide ,mul zand en ongelooflijk heet, richting het bos.

Dick was meteen uit ’t zicht en ik was ,aangekomen bij het bos, al behoorlijk verhit.

Het bos gaf wat verkoeling, maar door de open plekken in het bos, raakte ik mijn warmte niet kwijt. Bij 7 km had ik een hartslag van 217 , leek me tijd om te gaan wandelen, menigeen ging mij voorbij maar ik hield mijn aandacht maar bij de prachtige omgeving. Ik ben op mijn hartslag gaan lopen dus was het afwisselend lopen en wandelen, niet de enige overigens…

Op een bepaald punt kwam een man die een tijdje met me meegelopen had van de tegenovergestelde richting…had een afslag gemist en ruim 30 mensen kwamen er in de verte ook van terug.

De geel/groene bordjes waren slecht te zien ; je zag ze hoog/laag en links/rechts. door het zonlicht kreeg het dezelfde kleur als de bladeren.

Dus…van bijna achteraan lopen nu weer een hele club achter mij. Nog geen 5 min. later kwam ik op een plek waar mensen van 3 richtingen kwamen, ook bordjes gemist en zag ik ook daar ineens Dick op een bankje zitten…hij had zijn schoenen in zijn hand en klopte het zand eruit….Na mijn kreet: “Dick ,wat doe jij hier!!” antwoordde hij dat hij not amused was….hij had 3 ½ km meer op de teller dan ik….

Vanaf dat punt samen gewandeld en gelopen. Dick kreeg last van zijn achillespees, er waren ook mensen onderweg die misselijk waren en ook een paar die zich moesten spuiten…Een andere medeloper had zijn teller al op 25 km staan en kon niet meer goed lopen.

 Op 11 km hadden we de 1e drinkpost ( ze hadden een oplossing voor mijn warmte … gooiden me nat!…Heerlijk ) Lopend met Dick zagen we pas bij 20km een volgende drinkpost(ook bedoeld voor de 8 km), maar helaas….al het water was op!!!

De laatste 2 km ging over prachtige heide, mulle zandpaden die omhoog liepen en werden we letterlijk gebraden door de zon, er was geen zuchtje wind. Daar kwamen we langs een Romeins grafheuvel en met het zicht op ons traildorp kwamen we opgelucht binnen (Dick 28 ½ km en ik 25 km) waar we ons verheugden op een alcoholvrij biertje.

Maar helaas!!!!…was niet geleverd (SHIT!!) ,in plaats daarvan dan maar cola!

 

Het was op zich een prachtige loop, maar er valt nog veel te leren voor de organisatie!!!