Dijkloop18 december 2022

Verslag van twee vriendinnen die hun 1e halve marathon liepen

Het begon met een appje….zullen we zonder nadenken ons inschrijven voor de halve marathon bij de dijkloop? 

Dat hebben we dus gedaan, en vervolgens een trainingsschema van 8 weken gevolgd die Tinette op internet had gevonden waardoor we de kilometers konden volhouden.  Op het eind was het nog even spannend want Elsbeth werd nog ziek (koorts en keelontsteking) en Tinette kampte met meerder bloedneuzen. Maar desondanks stonden we de 18e aan de start om te beginnen. 

Poehhhh wat was het koud die dag (-6). Tot aan de start hebben we zolang mogelijk onze winterjas aangehouden.  De start: nieuwe brug omhoog naar de dijk, en gaan. Richting de Eemshaven was het prima te doen….wind in de rug, waardoor het zachter aanvoelde en het haast niet leek te waaien. Wel saai hoor, recht uit recht aan, tot aan het keerpunt voor ons op 10,5 kilometer (waar Tinette achter een auto nog een plasje kwijt moest bij gebrek aan een dixie). Vanaf daar weer terug, een proteïnereep naar binnen en jahoor volop tegen de wind in…..man man man, dat was erg koud. Met beide ons sjaaltje van de RSR en muts op gaan we ervoor.

We hadden allebei één oortje in met muziek als oppepper, maar deze vielen helaas continu uit. Action rommel, dus maar gewoon de muziek hardop aan vanuit de telefoon. Ha ha we kregen zelfs de vraag of we ook verzoeknummers draaiden, dus hebben we ZZ Top nog gedraaid voor iemand die wij passeerden. Ja zelfs met ons tempo, hebben we nog mensen ingehaald…gaf een goed gevoel.

Met nog 8 km te gaan kreeg Tinette last van haar zicht (trillingen) en vreesde voor een migraine aanval…..gelukkig bleef deze uit en hebben we samen de finish gehaald in 2:15:07 uur! Daar stond een grote schare aan familie op ons te wachten wat heel erg fijn was.

Erg trots en voldaan om dit samen als vriendinnen te kunnen doen, en ook omdat de omstandigheden het extra moeilijk maakten.  We hebben zeker niet de leukste en de mooiste halve marathon uitgekozen om als eerste te lopen, maar we dachten, nu kunnen we elke halve wel doen….haha. Het is ons zo goed bevallen dat de inschrijving voor de halve van Haren een feit is. 

We wensen alle runplougers een goed oud en nieuw, en het allerbeste voor het jaar 2023. 

Tinette en Elsbeth.