21 december 2019, Dijkloop Delfzijl, een dijk van een loop


Twee jaar lang is de dijk tussen Delfzijl en de Eemshaven afgesloten geweest in verband met de dijkverhoging door het waterschap Noorderzijlvest. In die twee jaar werd maar liefst 1000000 kuub zand gebruikt om de dijk te verhogen.  Het resultaat mag er zijn, een prachtige brede en hoge dijk met een mooi fietspad.

De dijk werd feestelijk geopend op zaterdag 21 december o.a. door de organisatie van een wandeltocht en hardloopwedstrijd over 5 km, 10 km, 21.1 en 30 kilometer. De organisatie mocht zich verheugen in een groot deelnemersveld, meer dan 500 inschrijvingen.

Menno, Koert en Ans stonden aan de start in het mooie shirtje van het waterschap. We werden aangemoedigd door Menno en Dorothe. De start was zonnig en met een windje in de rug liepen we gedrieën richting Hoog Watum.  Menno keerde bij 2,5 km, hij had nog een andere afspraak die middag waardoor hij maar 5 km heeft gelopen

Koert en Ans zouden wel zien of ze 10 km of misschien toch een halve marathon zouden lopen. Eigenlijk ging het best wel lekker en was het  leuk om  de lopers van de 5 en 10 km die aan de terugweg begonnen tegen te komen. We hebben heel veel bekenden gezien!

Voordat we er erg in hadden bereikten we het keerpunt op 10,5 km. Met de wind op de kop en de zon die zich liet verdrijven door een regenbui was de tweede helft een stuk minder aangenaam.

Na 2 uur en 6 minuten waren we terug bij het Eemshotel. Blij dat het weer gelukt was om een halve te lopen. Een mooi evenement waarin je bloot staat aan de natuurelementen. De organisatie denkt erover om volgend jaar en hele marathon op de Dijk te houden.

klik hier voor meer foto’s