19 augustus 2021, Gezamenlijke baantraining met loopgroep Bedum

De trainers van Garrelsweer en Bedum hebben afgelopen donderdag een gezamenlijke training verzorgd op de baan in Garrelsweer.

Voor Corona kwamen de loopgroepen elkaar regelmatig tegen het lijf bij allerlei loopjes hier in de regio en ook bij onze eigen trainingslopen in het voorjaar.  We hebben al anderhalf jaar geen georganiseerde loopjes meer. Extra leuk dus om weer samen te kunnen lopen met een andere loopgroep.

De training begon met een inlooprondje door het dorp. Na de uitgebreide loopschooltraining mochten we groepjes van 3 personen maken en gingen we een estafetteloop doen. Ieder moest in totaal 6 rondjes lopen. De trainer benadrukte nog, het is geen wedstijd, gewoon lekker hardlopen.

Na het ‘startschot’ ging iedereen er toch als een speer vandoor en werden de longen uit het lijf gelopen.  Zo werd het toch een intensieve en zware training en sneuvelde zelfs het baanrecord.

En wie dacht klaar te zijn heeft het mis. We mochten op de grond verder om  wat aan onze core te doen, want ook dat is belangrijk.

Een leuke training dus en bij deze willen we de trainer van Bedum Remko van der Sluis bedanken voor het initiatief en de training. Zo heeft onze trainer ook weer wat inspiratie op kunnen doen en hebben wij het vermoeden dat de estafetteloop wel eens terug gaat komen op ons menu.

Wat de Runploug betreft is dit voor herhaling vatbaar en we nodigen dan naast Bedum ook andere loopgroepen van harte uit om eens met ons mee te trainen. We zijn benieuwd wie volgt.

 

 

 

 

klik hier voor meer foto’s