12 oktober 2019, Landgoed Twente Marathon (LTM)


 

Hoezo een weekendje weg….vorige week een trail op Terschelling en nu de LTM. Een tocht van 42 km en 195 meter die we lopend en fietsend afleggen in duo vorm. Vier jaar geleden deze loop ook gelopen en dit jaar is het ons weer gelukt om een plaats te bemachtigen.

Het gebeuren start op Erve Beverborg in de Lutte om half 10 en 10 uur. Om wat meer rust te creëren zijn we vrijdagmiddag al aangekomen in de Lutte en slapen we in een Fletcherhotel. Na een heerlijk ontbijt waren we in 10 min.op plaats van bestemming.

Het is er erg druk! Twee grote weilanden vol met auto’s, veel mensen op weg naar de start in het bos. Zooo sfeervol!!!lampjes aan weerszijden van het pad met loopschoenen er tussen hangend…veel muziek en een lied over LTM. Stemming zit er meteen goed in.

Dick en ik starten om 10 uur. Veel lopers voorop en daarna de fietsers, maar ik bleef bij Dick {achterin bij de fietsers ] en we starten net als nog meer lopers samen. De eerste 5.3 km liep ik en bij onze eerste lekkere stop ging Dick hardlopen. Net als de vorige keer in Westerbork om de 5 km wisselen en de laatste 2 km om de beurt 1.

Het lopen ging goed ; soepel bij een lekker temperatuurtje en werkelijk prachtige omgeving. We werden verwend met brood, koek,chocola,rocky road, pannenkoek,stoofpotje, ijs, limochello, rode en witte wijn, kaas tomaat/mozzarella etc.

Overal prachtige muziek en sommige mensen prachtig gekleed. Na 25 km begon het te motregenen waar je uiteindelijk door en door nat van werd.Al rennend niet zo veel last maar op de fiets werd je koud,steenkoud! Via de rode loper in het bos kwam je binnen;je wist zeker dat je goed zat,want er stond : Ie bint d’r!!!

Je werd beloond met een mooie medaille, en een glas donker bier.Er was muziek in een feesttent;je kreeg nog een broodje hamburger, de hottubs zaten hartstikke vol; bij de vuurkorf was het druk zodat we besloten om maar meteen naar onze auto te gaan, omkleden en naar huis!!!

Dick en ik hebben een fantastische dag gehad , hebben ongelooflijk genoten.Het genieten staat daar ook bovenaan! Echt de moeite waard!!!

klik hier voor de foto’s