Trainingsloop in Haren, ondanks regen veel animo

Vrijdagmiddag 25 januari werd de
route uitgezet door een aantal bikkels, ze lieten zich niet weerhouden door de sneeuw en kou. In de loop van de middag en avond kwam er toch wat twijfel, de route was onbegaanbaar met de sneeuw en ijzel. Kon het wel doorgaan?

Vrijdagnacht trad de dooi in en bijna al het sneeuw was door de regen verdwenen. Dus zo konden we toch van start. Uiteindelijk melden zich toch nog 55 deelnemers. Inclusief alle pacers en vrijwilligers toch weer met 70 mensen op pad! Na een groepsfoto onder de luifel (want het regende) gingen de groepjes vlot na elkaar van start rond de klok van 10.00 u.

Eric en Marjan hadden een nieuwe route bedacht. Eerst via Haren langs het Oude Willemskanaal (over het slechte fietspad) naar de Witte Molen, waar Herman en Geert klaar stonden met fruit, sportdrank, koek, banaan, thee en winegums.  Vervolgens via een mooie autovrije route, stukje bos naar Eelde. En op precies 10 km stonden daar  Geesje en Jan Woldhuis met de verzorgingsauto. Ook hier was de verzorging dik in orde.

Vanaf Eelde gingen we naar het Scandinavisch dorp, linksaf naar Kaap Hoorn, waar Herman en Geert alweer klaar stonden. Langs het Hoornse meer gingen we verder richting Groningen, nog even twee heuveltjes meegepakt  en zo scharrelden we langzamerhand via een lusje door Essen terug naar Haren.

Daar stond heerlijke groente- en mosterdsoep voor ons klaar, dat viel er lekker in. Het was dan ook schoon op! Nog een  paar broodjes en een kopje melk of chocolademelk en we kunnen er weer tegen. Sarah, Jose en Dorien reuze bedankt voor de  lekkere soep en broodjes! Ook alle andere vrijwilligers bij deze reuze bedankt, de pacers en de verzorgingsauto’s en natuurlijk onze fotograaf en verzorger Herman. De foto’s van Herman staan hier.

Ook onderweg werden foto’s gemaakt, hierbij de foto’s van Peter (groepje 5.00) en dan ook nog allerlei foto’s van Douwe, Dick en Dorien, deze staan hier  

De sponsoren: Albert Hein Loppersum, Groningen Seaport en Sarah worden reuze bedankt!

Wij hopen jullie terug te zien op onze tweede Trainingsloop in Garrelsweer op 2 maart, locatie Oude Kerkje, Stadsweg, Garrelsweer. Ook daar hebben we een nieuwe route,  start om 10.00 uur, afstanden 27 of 30 km.