Terwille Avond Walk en Run 11 februari 2022


Afgelopen vrijdagavond 11 februari was ons 4e Terwille event. Dit keer vanuit Steenbok Sport Trail Running binnen Loopsportcentrum Noord. Dit keer in het donker op pad, bij droog weer en een bijna volle maan. Rond de 30 deelnemers zochten hun weg in het donker via gele pijlen op de weg of wat hoger op. Onderweg wachtte er een welkome verrassing bij de verzorgingspost, bemand door Wouter Meerman en Ria Frederiks.
Niemand is verdwaald, maar een ieder kwam enthousiast weer terug. Aan de schoenen konden we zien dat er niet gesmokkeld was. Het modder zat bij sommigen tot aan de knieën. Het onthaal met warme chocolademelk en Glúhwijn ging er goed in, al was een kop koffie voor sommigen een goed alternatief geweest. Tevens waren er warme vlammen en heerlijke koek van de Bakkerij Henk Post uit Ten Boer, welke er in ging als een zoete beloning.  “Alles wat ik van deze bakkerij proef is echt heerlijk!”, werd er gezegd.
Voor de start aan werd er door Marjan een getuigenis voorgelezen van Rieke. Een ervaringsdeskundige en stagiaire bij Terwille bij het Mirtehuis, een beschermd wonen plek voor vrouwen die gebukt gaan onder verslaving en prostitutie. Rieke deed haar getuigenis voor het eerst bij de vrouwen lopen voor vrouwen afgelopen voorjaar. En op dit moment opnieuw in revalidatie om haar verleden een plek te geven. Indrukwekkend en één van de vele verhalen waarom Eric en ik ons inzetten voor Terwille, voor alle vrouwen en mannen die gebukt gaan onder seksueel misbruik, prostitutie en verslaving.
Samen met Rieke en mede namens Terwille zijn wij dankbaar voor ieders bijdrage en steun. En hopen wij, nu én in de toekomst, alle vrouwen en mannen die hulp te kunnen bieden welke nodig is om ook hen een blijvend leven in Vrijheid te geven.
De herinneringen aan deze mooie avond zijn vastgelegd door Herman Rinket, onze vaste fotograaf. Dank je wel Herman! De foto´s spreken voor zich. Zie onderstaande link.
Tenslotte willen we Team Steenboksport en de Runploug Garrelsweer bedanken voor hun vrijwillige inzet. Zonder hen geen Terwille-events!

 https://www.flickr.com/photos/hermanrinket/albums/72177720296625422

De overige foto´s, gemaakt door de vrijwilligers, zijn via deze link te bewonderen.