Rondje Roege Baarg 3 februari 2024

We hebben afgelopen zaterdag een leuke loop gehad in Onstwedde. We waren met 6 runplougers die verschillende afstanden liepen. Ans & Koert deden 11 km, Marjan & Erik 22 km en Henk en ik 18 km. We moesten allemaal nog even na-inschrijven en voor sommigen van ons was het moeilijk om daarvoor op tijd te zijn, terwijl ze dan tijdens het loopje weer de snelste tijd hebben………geweldig!

De start was voor alle loopafstanden gezamenlijk om 11 uur en voor de wandelaars een kwartier later. De route van het loopje was erg leuk want het leidde ons over verharde wegen, fietspaden, zandpaden, akkers, kleine bruggetjes en bospaden waarbij je goed moest opletten op zowel
boomwortels, als schuingroeiende bomen waar je echt niet je hoofd tegen wil stoten. Want we (lees Henk en ik) hadden de vaart er best in (vond ik zelf), we hebben zelfs nog een tijdje voor Marjan gelopen…….dat voelt wel kicken……(haha de routes waren op de meeste km’s overlappend).

Weet niet meer bij hoeveel km het was, maar we hoorden op den duur vlak voor dat we het bos weer inliepen dat er een fietser aan kwam met de snelste vrouw, dus zonder omkijken riepen we al dat het Marjan was, en ja hoor daar kwam ze aan. Terwijl ze heel rustig aan ging lopen omzet ze net weer een beetje fit is.

Knappe prestatie want hoorde van meerdere deelnemers dat ze het een zwaar
loopje vonden. Juist door de afwisseling van ondergrond vond ik het uitdagend en leuk, en ging het me verassend goed af. Ook het weer was goed, de omgeving mooi en gezelschap fijn. De organisatie zat goed in elkaar want we hadden onderweg 4 verzorgingsposten en bij de finish kreeg je een heerlijk
kommetje snert. We zeiden bij de finish dat deze voor herhaling vatbaar is……..zou leuk zijn dat we volgend jaar met nog een grotere groep ons kunnen vertegenwoordigen.


De tijden waren als volgt:
Koert 11 km in 1:10:55
Ans 11 km in 1:10:55
Henk 18 km in 1:53:03
Elsbeth 18 km in 1:53:03
Eric 22 km in 2:05:26
Marjan 22 km in 1:44:46

Klik op de pijl in de foto hieronder om meer foto’s te zien