Loop Leeuwarden, 19 mei 2019


Koert en ik  deden zondag 19 mei mee aan de Loop Leeuwarden op uitnodiging van AON. Onder prachtige weersomstandigheden was de start om 10.45 uur voor de halve marathonlopers. We dachten dat het warm zou zijn, maar er stond en licht briesje die het toch heel aangenaam maakte.

Vanaf het Wilhelminaplein (in het centrum) gingen we  over de Vrouwenpoortsbrug naar de fraaie Noordersingel. Vervolgens loopt de route langs het Rengerspark, onder de rondweg door naar Bilgaard. Daarna liep de route via het Leeuwarder Bos naar Jelsum. Daarna volgde wat ons betreft het saaiste en nieuw deel van de route, een lange rechte weg  naar  Stiens. In Stiens waren we op de helft. De weg terug voerde via Britsum en Koarnjum. Via Jelsum, het Leeuwarder Bos en het Havankpark kwamen we uit bij de  Dokkumer Ee. De finish was op het Wilhelminaplein.

Koert deed voor het eerst weer een langere afstand en zelf  had ik de dag ervoor nog in Stedum gelopen, dus we liepen deze loop alsof het een duurloopje was. En dat ging prima!

De verzorging door AON was uitstekend  en ook onderweg was alles goed voor elkaar.  De foto’s zijn gemaakt door AON en door Janke en Djurre van der Schaaf.

klik hier voor de foto’s