Eemsmondloop Uithuizermeeden – 5 oktober 2019


Door Monique

Op zaterdag 5 oktober 2019 was het tijd om de vijfde stempel van het Ommelander Loopcircuit in de wacht te slepen bij de Eemsmondloop in Uithuizermeeden! Runploug Garrelsweer werd gerepresenteerd door Jeroen, Jan Helmantel, Mark, Wouter, José, Menno Zuurman, Menno van der Meer en Monique. Iedereen had zich ingeschreven voor de 10 kilometer.

Om 15:00 luidde het startschot, gegeven door de burgemeester. Het parcours bestond uit twee rondes van 5 kilometer door Uithuizermeeden. De straten in het dorp waren mooi versierd vanwege de feestweek. Teksten met “Meij” vlogen je om de oren. Ik heb me tijdens het lopen een paar keer afgevraagd wat het zou betekenen. Blijkbaar wordt Uithuizermeeden in het Gronings Meij (of Mij) genoemd. Weer wat geleerd! Na een paar bochtjes door woonwijken liepen we het dorp uit en liepen we een lange rechte weg op, om vervolgens om te keren op weer een rechte weg het dorp in. Er volgde een leuk stukje, een pad met hoge bomen in een parkje waar onze vaste Runploug supporters op een bankje zaten (Jan en Lina Bos), inclusief spandoek.

Deelnemer Netto tijd
Jeroen Feringa 44:39
Menno van der Meer 45:49
Mark Dijkstra 49:10
Wouter Meerman 51:48
Monique van der Meer 52:13
Jan Helmantel 56:25
José Westeneng 56:55
Menno Zuurman 57:40

Het lopen ging wel lekker, het ging mij vooral om het maken van de kilometers in aanloop naar de Berenloop, Zevenheuvelenloop en Adventure Run. Aan het begin van de middag had ik al 4 kilometer losgelopen. De tweede ronde kon ik een beetje versnellen en finishte daarom met een negatieve split. Aangezien ik nog herstellende ben van een blessure, ben ik niet ontevreden met mijn tijd!

Bij de finish kregen we een zakje aardappelen als medaille ;-). Op naar 19 oktober, wanneer de laatste loop van het circuit gepland staat: de Ekensteinloop in Appingedam.

 

Verslag van Wouter

Vanmiddag om 15.00 de start van de 5e loop in het Ommelanderloopcircuit.

Mooi weer en redelijk wat deelnemers. De runploug was goed vertegenwoordigd met Jan Helmantel, Jeroen Feringa, Monique vd Meer, Menno vd Meer, Menno Zuurman, Mark Dijkstra, José Westeneng.

Eerst een praatje van de burgemeerster, lof voor de organisatie en na het aftellen van de laatste 10 seconden mocht hij de toeter hanteren om ons weg te schieten.

De loop is twee ronde van 5km elk. Eerst een stukje door de nieuwbouw en dan rechtsaf tot het einde van een lange weg met wind tegen. Daarna een klein stukje links en dan weer links met na twee honderd meter een waterpost. Dit was ook een lange weg met wind in de rug en zon in het gezicht, ideaal voor een wandelaar maar wij konden zweten. Aan het einde van de weg rechts en een beetje door boen omgeven wegen met aan het einde onze trouwe supporters echtpaar Bos uit Garrelsweer met spandoek en aanmoediging. Na de support links over een nieuw betonpad tot het dorp en met een paar bochtjes links en rechts kwam je bij het startpunt waarna je aan de tweede ronde kon beginnen. We zijn allemaal over de finish gekomen en hebben genoten van het weer, de omgeving en de organisatie. Na afloop bekertje fris, appel, flesje water niet te vergeten de aardappelen van Landjuweel.

Het volgende loopje is Ekenstein en tevens de laatste van dit circuit.