5 september 2020, oudste en jongste Runplouglid openen multifunctionele baan Garrelsweer

Zaterdagmiddag was de gecombineerde opening van het versterkte Dorpshuis en de opening van de skeeler-ijs- en atletiekbaan in Garrelsweer.

Om 13.00 uur werd het dorpshuis officieel geopend en om 13.45 uur volgde de opening van de baan door wethouder Schollema. In zijn speech sprak hij zijn waardering uit voor de werkgroep Kansrijk Garrelsweer. Een prachtige multifunctionele baan, met een middenterrein dat geschikt is voor volley- of voetbalveld. Achter de baan is een mooi park aangelegd met o.a. fruitbomen, bessenstruiken en een bijenstal.

De wethouder schoot om 14.00 uur een aantal skeeleraars en het oudste en jongste lid van de Runploug weg. Na de eerste ronde werden zij met stoom en lawaai binnengehaald. Daarmee was de opening een feit.

Dat de baan voor meerdere gebruikers geschikt is bleek direct al, naast lopers en skeeleraars werden de op afstand bestuurbare auto’s gehaald en ook werd de baan getest door een van de jongste fietsters uit het dorp.

Ook de Runploug ging direct van start. Een aantal Runplougleden gingen zelfs voor de 10 kilometer terwijl een aantal anderen gewoon een paar rondjes voor de lol liepen.

Ook werden er pogingen gedaan om een KOM of QOM (voor de Stravagebruikers onder ons)te behalen. Dit lukte zowel Agnes als Mark, die beiden scherpe tijden neerzetten die waarschijnlijk nog wel even zullen staan.

Menno Zuurman wilde een poging doen om zijn PR te verbeteren op de 10 kilometer. Marjan bood spontaan aan om hem te hazen. Ze liepen heel mooi vlak met tijden rond de 5.30 minuten per km en wisten de laatste 2 kilometer zelfs nog een versnelling in te zetten. Menno verpulverde zijn PR met bijna een hele minuut en liep ruim onder de 55 minuten. Gefeliciteerd Menno, mooi dat het gelukt is.

Tussendoor kregen we overigens nog een heerlijke petit four aangeboden door bakker Henk Post, het was weer heerlijk Henk!

Verder waren op de baan te vinden Jan en Eric Helmantel, Ronald, Jose, Tineke, Mark, Agnes, Monique, Ans, Arjan, Henk en Joost (hopelijk ben ik niemand vergeten). Nog een vermelding waard is dat Jan Helmantel een mooie 10 km tijd liep van 57 minuten. Niet slecht voor een 80-jarige, knap gedaan Jan.

Al met al een mooie opening en de Runploug zal hier vast heel wat kilometertjes af gaan leggen.

Tot slot een woord van dank aan de werkgroep Kansrijk Garrelsweer en met name ook aan onze Menno van der Meer, die een van de trekkers was in deze werkgroep. Geweldig gedaan Menno, je hebt samen met de werkgroep iets moois neergezet voor het dorp.

klik hier voor de foto’s van de Runploug

klik hier voor de foto’s van Tonnie Elderman (website info Garrelsweer)