22 juli 2017 Tweede Hoeve aan den weg Loop in Oude Willem


Op 22 juli werd voor de 2e keer dit jaar de Hoeve aan den wegloop georganiseerd. Een kleinshalig evenement georganiseerd vanaf de camping Hoeve aan den Weg. Men kan kiezen uit de afstanden, 3, 8, 10 of steeds het dubbele daarvan door twee rondes te lopen.

Koert en Ans waren lekker op dreef na de loop in Diever de week ervoor en waren van plan twee ronden van 10 km te doen. Agnes met oud dorpsgenoot Betty treffen elkaar zo nu en dan ook samen te lopen en hadden afgesproken om in ieder geval een ronde van 10 km te doen met eventueel nog een afstand van 3 of 6 km.

Om 11.00 uur was de start, in Garrelsweer regende het bij vertrek nog hevig, maar in Oude Willem wat het bij de start droog en erg warm. DSC_1403

Agnes, Koert, Betty, en Ans vertrokken samen en pakten het tempo op van 10 km per uur. Onderweg werd er gezellig gekeuveld, gaaandeweg de loop werd het gekeuvel iets minder en werd het toch wat zwaarder. De route voerde veelal over fietspaden door het bos.

Na de 1e ronde besloten Agnes en loopmaatje nog 3 km erbij te doen. Dit parcours was meest onverhard en daardoor nog best zwaar. IMG_9978 en Ans deden nog een volle ronde van 10 km, die tweede ronde viel wat zwaarder door de warmte en hoge luchtvochtigheid. Onderweg waren er gelukkig voldoende waterposten.

Na de finish werden de vocht te korten weer aangevuld en was het nog goed vertoeven op het terras van camping Hoeve aan den weg.

De foto’s zijn gemaakt door Janke van der Schaaf en Tolli Schansema.

 

klik hier voor de foto’s