21 oktober 2023 Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit

Het Huis & Hypotheek Ommelander loopcircuit werd afgelopen zaterdag voor de laatste keer afgesloten op het fraaie landgoed Ekenstein te Appingedam. 


De voortekenen waren qua weersomstandigheden niet best. De gehele vrijdag kwam de regen met bakken uit de hemel. Maar zaterdag waren de weergoden de organisatie en de lopers beter gezind. Om 14.00 uur werden de deelnemers weggeschoten voor hun loop van vijf of tien kilometer op en rond landgoed Ekenstein. 

Voor de 5 km waren dat Emma, Tinette, Elsbeth en haar zus. Bij de 10 km starten Henk, Mark, Tineke en Frouk.

Vooraf zeiden we tegen elkaar uitkijken of het niet glad is in het bos. Gelukkig viel dat mee. Hier en daar wat slingeren om diepe moddersporen te ontwijken. Emma ging als een speer, wat later ook bleek. Tinette en Elsbeth lopen in een rustig tempo met de zus. Tineke was zeer verbaasd over haar goede tijd die ze gelopen heeft. Mark kreeg steek onderweg. Dat kwam volgens hem van de pizza en bier van vrijdagavond. Henk liep lekker zijn rondjes, zonder zich echt druk te maken. De start van Frouk was goed, maar halverwege speelde haar blessure weer op. Blij ben je wanneer je over de finish komt en ook nog wordt getrakteerd op een lekkere Groninger notenkoek. Dan is het wachten op de prijsuitreiking. Dat zag er goed uit, want Emma was de eerste dame op de 5 km en Frouk bleek 3de in de 50+. 

Omdat dit de laatste loop uit het circuit was werden ook de overall prijzen uitgereikt. Emma maakte grote kans, want zij heeft dit seizoen meerdere keren op het podium gestaan. De prijs was inderdaad voor haar als 1e dame bij de 5 km. Daarna bleek ook dat Frouk nog in de prijzen was gevallen, zij is 2e geworden 50+. Dames van harte gefeliciteerd met dit resultaat!

Na afloop bedankte Bert ter Harkel namens Huis & Hypotheek de organisatie voor de vele mooie jaren waarin het circuit voor velen zoveel betekende. Namens de organisatie haalde Abe Kampen enkele herinneringen op aan twintig jaar loopcircuit en bedankte iedereen die zijn/haar steentje heeft bijgedragen aan het grote succes dat het circuit al die jaren geweest is.

Teruggezien kan worden op een geslaagde Ekensteinloop waarin afscheid werd genomen van het fenomeen Ommelander loopcircuit.

Toch jammer dat dit het eind is van een jaarlijks evenement. Heel veel runplougers hebben in de afgelopen jaren mee veel plezier en wisselend succes meegelopen!

Nog veel meer foto’s staan in het album op Flickr, klik op de foto hieronder om meer foto’s te zien