8 oktober 2017 Trail op Terschelling


Vrijdag 6 oktober vertrokken wij Dick en Riekie)met de boot van 3 uur naar Terschelling,vergezeld door een stevige bries.
Zondag 8 oktober gingen we de trail lopen van 25 km,die nu voor de 3e keer wordt georganiseerd. We hadden een appartement vlakbij37728578642_9df6e94e39_zWest op 5 minuten afstand van de start. Zaterdag veel buien, maar toch nog veel kunnen fietsen en het strand kunnen verkennen.

Je kon voor 3 afstanden kiezen: 15, 25 of 50 km. De groep van 25 km werd in 2 waves verdeeld. Wij zaten in de 2e en vertrokken om 20 voor 1 bij hotel Boschrijk onder prachtige weersomstandigheden. Je gaat vrijwel meteen de duinen in richting het Groene strand. Het is de route ten noorden van West tot West Aan Zee en terug via duinen, strand, heide, bos, slingerpaadjes, zand, blubber en vele hoogteverschillen. Een prachtige route. De verzorging bestond uit 3 waterposten en 1 verzorgingspost. Op 7, 13, 19 en 23 km.

We hebben beiden lekker gelopen en genoten van de omgeving. Na afloop krijg je koffie, thee en oranjekoek. Heerlijk! We konden ons nog snel opfrissen en om 20 voor 6 met de sneldienst naar vaste wal. Volgend jaar weer!

klik hier voor de foto’s