17 mei 2019 MEER-run


MEER-run – 17 mei 2019

Door Monique

Vrijdagavond 17 mei werd voor de vierde keer de MEER-run georganiseerd. De start is in Meerstad en de route (7KM) loopt door Middelbert en Engelbert. Het evenement is ontstaan vanuit de MEER-dorpen (Middelbert, Engelbert, Euvelgunne en Roodehaan) waar het zijn naam aan te danken heeft.

Samen met papa (Menno van der Meer) en mijn zusje (Marleen) stond ik aan de start aan de (v/d) MEER-run! Via Kelly van Runninggirls.nl had ik twee startkaarten gewonnen dankzij onze achternaam. Alle drie hadden we ons ingeschreven voor de 7KM (je kon ook twee rondes lopen en 14KM doen). De route was veelal onverhard, door en langs het veld, bospaadjes en langs het water. De laatste kilometer was weer verhard en liep langs mooie huizen in Meerstad.

Doordat het grootste gedeelte onverhard was, was het niet echt een snel
parcours, maar dit gaf niets. Ik kwam over de finish in 37:23 waar mama stond aan te moedigen, waarna papa (39:29) en Marleen (45:03) volgden. Vooral extra trots op Marleen die de loop helemaal heeft uitgelopen zonder te wandelen terwijl ze maar tot 5KM had getraind.

Een aanrader voor iedereen die van een kleinschalig, gezellig en off-road loopje houdt. Goed georganiseerd met verzorgingsposten onderweg en een hele mooie medaille als beloning!