14 september 2019, Run van WinschotenRun van Winschoten 14 september 2019, de jaarlijkse strijd!

Al vele jaren is de Runploug present in Winschtoten, voor 10×10 km.

Op basis van de teamindeling van voorgaande jaren en de 10km in Ten Boer jl. maakt Eric de teamindeling. Er wordt getracht 2 even sterke teams neer te zetten. Team 1 bestond dit jaar uit, Ronald, Koert, Menno, Riekie, Mark, Joost, André , Jan Pilon en 2 gastlopers Betty en Jan Wolthuis. Team 2, Jan Helmantel, Ans, Monique, Agnes, Dick, Wouter, Douwe, Jac. en Eric. Om 7.45 waren de teamcaptains Jan en Eric al druk doende met de opbouw van de Runploug plek.

Klokslag 9.30 klonk het startschot, Ronald en Jan Hel. beten de spits af. Ronald deelde direct al een klein tikje uit naar team 2, een dikke 6 min was zijn voorsprong op Jan. De lopers die vervolgens liepen maakten het verschil alleen maar groter. Team 1 lag op een gegeven moment meer dan 10min voor op Team 2. Dit lag dan ook in de lijn van verwachting gezien het schema.

de gelopen tijden

Dick moest lopen tegen zijn eigen vrouw, hij wilde haar inhalen maar Riek wilde niet gepasseerd worden door haar eigen man. Beiden gingen er dan ook vol voor. De laatste 200m had Dick, Riek in het vizier. Ze hield stand werd niet ingehaald. Wel was de voorsprong die Team 1 had opgebouwd geslonken tot minder dan een minuut!

De ene laatste Run ging tussen André en Jac., de eerste had een kleine voorsprong bij de start. Jac. ging er vol in, maar helaas voor hem was André ontketend en liep 40 min. en Jac. 50 min. Jan was dus allang lang weg toen Eric startte, Jan had de verwachting dat Eric langszij zou komen. Hij liep zo hard als hij kon. Eric wist eigenlijk al bij zijn start, dit gaat hem niet worden. Hij moest meer dan 11 min. goed maken op zijn concurrent. Normaliter onmogelijk, hij liep zijn longen uit het lijf en had een finish van 45.39, Jan consolideerde zijn voorsprong heel netjes met een 53.29. Hield dus genoeg voorsprong over. Een duidelijke overwinning voor Team 1. 8.29.32 om 8.33.10. Team 2 feliciteert daarom dan ook dit team. De strijdbijl kan eerst weer voor een jaar in de kast!

klik hier voor de foto’s.