X-Run 2017


X-run  8 juni 2017, de eerste editie, voorheen de Bekkemarun.

Sinds lange tijd was, is en blijft de Bekkemarun, nu dus de x-run, een vast onderdeel in het jaarprogramma van de Runploug. Een leuke en gezellige loop in de buurt van Garrelsweer, én een recreatieve loop op de donderdag avond, wat een van de vaste trainingsdagen van de Runploug is. De ingrediënten om deze traditie voor te zetten, zeker na de editie van gisteravond.IMG_2966

Er werden gisteravond dan ook op 3 afstanden Runplougers weg geschoten. Het begon om 19:00u met de halve marathon. Hier stond Marjan Oostinga aan de start, samen met o.a. Lotte de Hosson als concurrente. Bij aanvang bedacht dat Lotte de sterkste wel zal zijn, echter vanaf meet aan liep Marjan op kop. IMG_2992Na 15 km voelden haar benen als lood en werd het bikkelen tot aan de finish. Wat kan een mens toch blij zijn met de finish boog inzicht en binnen te worden gehaald door je eigen teamgenoten. En dan ook nog de 1e X-Run op je naam zetten. Met tijd van 1:31:14u uiteindelijk tevreden gezien het feit dat de concurrent precies op 4 minuten netto te hebben geklopt.IMG_2983

Om 20:00u was de start van de 5 km! Dorien van de Meer, Sarah de Boer, Jan Pilon én Eric Helmantel hadden hun zinnen gezet op de korte afstand. Met het toch wel warme weer was het stiekem best afzien. Eric Helmantel kwam als eerste van het stel over de finish in een tijd van 23:43. Erg blij met zijn eerste wedstrijd sinds lange tijd!  Jan Pilon, last van een lichte blessure, kwam als 2e binnen in 26:06. Tevreden en blij met een pijnvrije 5km! Top gedaan mannen! Dorien van de Meer en Sarah de Boer hebben de race samen gestreden van begin tot eind en kwamen voldaan binnen. Geen idee van de tijd!!! Heerlijk dat tijd geen rol hoeft te spelen!!! Uiteindelijk hadden de dames 30:01 om 30:02 op de klok staan. Prima gedaan en voor Sarah: op naar Appingedam!!!

Tenslotte klonk om 20:05u de start voor de 10 km. Jan Helmantel en Frouk van Dijk mochten na het lange wachten dan ook eindelijk los. Frouk ging open weg en hoopte stiekem op een mooie tijd. In begin liep ze op een mooi tempo rond de 51 minuten. Na 6 km bleek het tempo net wat te hoog en moest ze zich wat laten terugvallen in haar tempo. Echter zat er een big smile op haar gezicht na het zien van tijd: 53:42! Geen PR maar wel super blij en trots! Op weg naar een PR in 2017 op deze mooie afstand zou ik zeggen! Last but not least kwam onze Jan Helmantel binnen. Altijd met een glimlach en bijna direct hersteld liep onze Runploug senior van 76 jaar toch maar weer even een 10km in  54:35min. Super gedaan!!! De warmte getrotseerd, maar wat last gehad van de vele vliegjes, de ongevraagde extra “sportvoeding”.

Het was een mooie, gezellige sportieve warme zomeravond met als resultaat dat de X-Run voor volgend jaar opnieuw op de kalender staat als “training”.