Hoogeveense Cascaderun


Zondag 15 april stond de Hoogeveense Cascaderun op het programma, waar Marjan voor de 2e keer aan mee deed. Afgelopen jaar nog podium plek, daar de Keniaanse dames toen afwezig waren. Dit jaar een dikke PR: 1:04:15u.

E1FF0F91-777E-4F37-9AF6-759F91D3FFE8

Vanmorgen bijtijds richting Hoogeveen aangezien ik voor 12:00u mijn startnummer moest ophalen. Onderweg nog veel regen, maar in Hoogeveen was het droog en zeer gezellig. Veel publiek en muziek bij de kidsrun. Met startnummer op zak doorgefietst naar de Tamboerijn waar ik bij de artiesten ingang naar binnen mocht; keer wat anders dan kleedruimte in een sporthal. Nu een artiesten kleedruimte met wc en douche.

IMG-7080

Eerst even met de beentjes hoog samen met teamgenoten van team OudmanValkemasport. De Keniaanse dames mogen aanschouwen in hun voorbereiding voor een wedstrijd en ook bij hen enige spanning en onzekerheid mogen bespeuren … ben ik toch niet de enige! Tijdens het inlopen opnieuw de sfeer mogen proeven en de warmte ervaren. Even later in het startvak was het een gezellig weerzien van atleten. De spanning nog wat weg gedribbeld en om 13:35 klonk het startschot. De eerste kilometer los in 3’45, waarna ik gezocht heb naar een lekker ritme. Mijn doel was op souplesse lopen ter voorbereiding op de marathon van Düsseldorf 29 april aanstaande. Dit lukte goed; kon het ritme bewaren en mijn eigen race lopen. De dikke regenbui onderweg was een verademing. Halverwege kwam ik door in 31:50 seconden …..doorgerekend zou ik een 1:04 kunnen lopen????? Dat was wel erg snel met een PR van 1:07: 09 meende ik. Toch kon ik mijn tempo vasthouden, dit keer ook op 12 km punt waar we samen werden gevoegd met de 5 MIJL lopers. Laatste km hoopte ik op een 1:05:….  maar bij de finish bleek dit toch echt een 1:04:15 te zijn! Whoh….. bijna 3 minuten gepakt op mijn PR.  Super blij nog 10 km uitgelopen zodat ik al met al op de 30 km uitkwam vandaag. Dit was wel even pittig maar ….. ik kan in ieder geval zeggen dat ik weer hersteld ben!

IMG-7079

Na een heerlijke douche nog bij prijsuitreiking geweest van de bedrijven teams. Veel muziek, lekker biertje en een hoop gezelligheid.