7 juli 2018, Lopstertorenloop


Verslag van Frouk

Nadat de edities van 2016 en 2017 onder eigen vlag zijn georganiseerd, maakt de Lopster Torenloop in 2018 deel uit van het Huis & Hypotheek Ommelander Loopcircuit. Het is de derde loop van het loopcircuit.

Route: een paar aanpassingen
Tijdens de Lopster Torenloop zal er een wedstrijdloop over tien kilometer, een trimloop over vijf kilometer en de jeugdloop, met de traditionele rondjes om de Lopster Toren, worden gelopen. De route gaat grotendeels in en door het centrum van Loppersum en volgt voor een groot gedeelte de route van vorig jaar. Toch is de route wel een beetje aangepast i.v.m. wegwerkzaamheden die momenteel in Loppersum plaatsvinden. De recreatieve lopers lopen één rondje van 5 km en de wedstrijdlopers twee rondjes van 5 km.

Het bestuur heeft mij gevraagd om te helpen bij de inschrijving. Na de inschrijving ga ik ook aan de loop deelnemen. Eerst komt een grote groep jeugd zich inschrijven. Daarna is het de beurt aan de wedstrijd- en trimlopers om zich in te schrijven. Het is voor het eerst dat de start op zaterdagavond is. Spannend hoeveel deelnemers er zullen komen.

Van de Runploug hebben zich in geschreven om deel te nemen voor 1 of 2 ronden: Eric, Menno, Dick, Marjan, Jan Hie, Fred, Jan He, Jan P, Andrea, Dorien, Tinette, Wouter, Joost, Mark, Tineke, Douwe en Frouk. (Ik hoop dat ik niemand vergeten ben te noemen). Om 19.00 uur is de start en gaan we snel vandoor. Ongeacht of het om 1 of 2 ronden ging, iedereen is met goed gevoel over de finish gekomen. Bij de een had er meer ingezeten, terwijl een ander blij was over de streep te zijn gekomen.

Na afloop mochten we 2 prijzen in ontvangst nemen. Marjan was 1e bij de dames 40+ en Frouk is 3de geworden bij de dames 50+. Toch weer een mooi resultaat voor onze Runploug. De organisatie kan tevreden zijn met de 200 deelnemers die mee gelopen hebben.

De foto’s zijn van Herman Rinket klik hier voor alle foto’s Herman Rinket