4 augustus Schansenloop


 


Zaterdag 4 augustus, Schansenloop met finish in Bourtange

Runners Oost Groningen organiseerde alweer de 8e editie van de Schansenloop.. De route voert vlak langs de grens van Nederland – Duitsland, van Bad  Nieuwe of Oude Schans naar Bourtange. De 30-km lopers starten in Bad Nieuwe Schans en de 21-kilometerlopers in Oude Schans.

Na de inschrijving in Bourtange worden alle  lopers in een bus naar de Nieuwe Schans gebracht. Onderweg stopten we soms waar Sietze Houwen ons de posten liet zien en waar we aandachtspunten over de route te horen kregen. Een daarvan was, als je Duitsland binnen gaat, dan zit je niet goed..

Nog even een groepsfoto met alle lopers en daarna mochten Menno en Marjan om 10.00 uur van start in Nieuwe Schans. Ans, Eric en Koert gingen met de bus terug naar Oude Schans en mochten om 10.40 uur los voor de 21 kilometer. Nog maar net goed 2 kilometer onderweg ging Ans er al bij liggen, betonnen fietspad met heel klein opstaand randje bleek al genoeg om Ans onderuit te halen. De knie deed wel zeer, toch maar gewoon doorlopen. Bij de EHBO post nog even naar laten kijken. Het leek wel wat mee te vallen.

Eric liep wat sneller en bij de post hoorden we dat Eric rechtdoor was gelopen, toch Duitsland in, ondanks het geroep en gezwaai van de vrijwilligers bij de post. Gelukkig had hij nog redelijk gauw door dat hij fout zat (had hij toch nog een beetje geluisterd in de bus). Hij wilde toch graag 25 km lopen, dus dat zou op deze manier vast wel goed komen. Laat Eric maar lopen

Marjan en Menno hadden goed het tempo erin en haalden Koert, Ans en Eric een paar kilometer voor Bourtange toch nog in. Inmiddels was het lekker warm geworden, de zon kwam er door en er was weinig schaduw.  Het laatste stukje hadden Menno en Marjan bedacht om nog even een versnelling in te zetten. Niet wetende dat het laatste stukje over een mul zandpad was. Tempo vasthouden was dus al zwaar genoeg. Daarnaast bleken beide routes een kilometertje meer te zijn.

We finishten alle vijf rond 13.00 uur bij de molen in de vesting. Daar hebben we nog wat foto’s gemaakt en tot slot hebben nog even  heerlijk nagezeten op het terras bij   camping Pathuis.

klik hier voor meer foto’s