26-08-2018 Bommenberendloop Groningen


Bommen Berendloop 2018

Dick en Riekie en hardlopen…..Door omstandigheden gingen Dick en Riekie niet meedoen met de Monikkenloop in Ter Apel/Sellingen,dusssss…..bedachten ze zaterdag avond dat de Bommen Berendloop misschien wel leuk is….al een aantal jaren niet meer  gelopen.

kon je niet meer voorinschrijven, maar er stond wel een tel.nr. bij, bellen  dus, echter geen gehoor…..

Veel veranderd….start niet meer in het centrum van Groningen en route niet niet meer langs ‘t Hoornse meer.We moesten nu beginnen op de atletiekbaan,waar Bommen Berend ons succes wenste en de route ging door de Onlanden richting Peize. Om half 10  ‘s ochtends bedacht Dick dat hij de organisatie nog wel even kon bellen of we nog mee konden doen….Een negatief antwoord verwachtend bleek het toch nog te kunnen……tot half 11!!!

Riekie wakker gemaakt,wassen,tanden poetsen en hup in de “renkleren” Brood en thee gingen mee de auto in en met 130 km op de Eemshavenweg,al ontbijtend, kwamen we op tijd aan. We starten pas om 11 uur…..en tot vlak voor de start kon je je nog inschrijven.

Nog even goed rondgekeken of Andrea er ook was want die wilde eigenlijk wel de 10 km lopen.Niet gezien…..Nog in het stadspark werd ik begroet door Fred,die ook de 21.1 km deed en nadat ik hem vertelde dat Dick al verderop was en dat hij hem kon zoeken,lachte hij en liep heel gemakkelijk verder.

Riekie wilde de eerste 10 km binnen het uur lopen ,wat lukte  en de 15 km sneller dan de week er voor en ook dat ging goed. Ze kon redelijk vlak lopen; uiteindelijk gemiddeld 6.02 km per uur en eindigde in 2.08.11.( 2e bij Vr 60( haha )van de 3)!!

Dick en Fred zagen elkaar op een stukje waar je een lus om pilonnen moest lopen. Dick liep heel gemakkelijk en heel vlak in 5.02 km per uur. Op het eind kon hij nog versnellen en eindigde in 1.47.56, Fred in 1.52.45

Al met al een geslaagde loop met prachtig weer en gezellig weerzien van oude bekenden.

P.S. Wederom had Riekie de laatste kilometers gezelschap, nu van Ron……Ik was zijn boei…? ( aldus Ron)

klik hier voor voor meer foto’s

De foto’s zijn uit het album van Herman Rinket

klik hier voor alle foto’s Herman Rinket