25 mei, Runplougfeest


(onderaan bericht link naar de foto’s)

Vrijdagavond hadden we ons jaarlijks Runplougfeestje. Mel en Jur hadden aangeboden om het feestje op de boerderij te houden. Wat een mooie plek! We hadden geluk met het weer en zaten heel idylisch in de mooie tuin vlak naast de boerderij onder de grote bomen.

41457228825_1f566d1e47_hWe  hebben genoten van een heerlijke BBQ, verzorgd door de Vesting in Appingedam.

Ter vermaak en afleiding werd er daarna nog een Pubquize gehouden.  De kennis werd getest op het Gronings, op muziekteksten, wat voor een aantal heel lastig bleek. Ook werden er een paar wetenschappelijke vragen voorgelegd en natuurlijk kwamen er ook Runplougweetjes voorbij. Ondanks de wekenlange voorbereiding van Joost en Ans bleek er bij prijsuitreiking toch een foutje in de  antwoorden te zitten. Op de vraag hoeveel nieuwe leden er bij de runploug zijn gekomen sinds 2018 bleek dat het antwoord 4 moest zijn in plaats van 2. Jaap en Jos was bekend, maar ook Maaike en Jose hun 1e training was in 2018, namelijk op Nieuwjaarsdag. Dit maakte overigens voor de uitslagen geen verschil. De Funlopers  gingen met slechts een puntje meer dan Riekwaoterpiek met de prijs en eer aan de haal.42310788592_eef7cdc772_hInmiddels was het toch al 22.30 uur geworden en was het tijd voor de uitreiking van de RunplougTroffee. Dit jaar is Sarah gekozen tot TOPPER van het jaar. Gefeliciteerd Sarah, geheel verdiend en terecht. Sarah is de meest trouwe bezoekster van de trainingen en daarnaast heeft zij haar duurlopen opgevoerd naar bijna 20 km. Dit is wel een opsteker waard.

41636634554_99e1426f5c_hHet  bestuur heeft dit jaar besloten om het geld wat is gedoneerd voor een cadeau voor de trainers te doneren aan de Runplougkas. Het bestuur zou het leuk vinden om t.z.t. weer eens iets aan te schaffen voor alle leden. Dit idee kwam overigens van Eric, namens deze weg wil ik (namens de hele Runploug) daarvoor hartelijk bedanken, wat een mooi gebaar.

Mel en Jur nogmaals dank voor het beschikbaar stellen van jullie huis en tuin!

Menno en Melanie hebben foto’s gemaakt.
klik hier