2019- 29 september Berlijn Marathon

Vrijdagochtend om 7.30 uur vertrek vanaf v/d Valk te Zuidbroek voor “onze” 5e editie Berlijn. Wederom met Gerard ter Beek reizen, welke de reis in de puntjes verzorgd. We hoeven ons dus nergens druk om te maken, we laten ons lekker leiden! Om 16 uur aangekomen bij het voormalig vliegveld Tempelhof. Het vliegveld wat midden in Berlijn ligt met een enorme historie, een pompeus gebouw wat neer is gezet door Hitler. Ook tijdens de Koude Oorlog heeft het er een en ander afgespeeld wat niet prettig geweest moet zijn.
Hier halen we onze startbescheiden. Tevens een bezoek gebracht aan de enorme grote expo sport beurs, vele stands met kleding, schoenen, voeding en gadets. Na 2 uur rond gelopen te hebben weer in de bus naar ons hotel. Na ons hier geinstaleerd te hebben, aangeschoven aan de avonddis. Onder het genot van goed glas wijn en bier deze dag afgesloten.
Zaterdagochtend, een rustig loopje gedaan. Aansluitend geluncht en daarna met de metro de stad in. Sfeer proeven, het voelt als “thuis” komen. Even naar het start en finish gebied, nabij de Brandenburger tor. Ook hebben we de Gedachtnis Kirche bekeken, heel indrukwekkend. In de nadagen van de oorlog is heel Berlijn gebombardeerd, de kerk hebben ze ter nagedachtenis daarom zo laten staan.
‘S avonds de nodige pasta gehad, en daarna met de beentjes omhoog.
Lekker slapen, en dan een mooie tijd lopen. Helaas het laatste gaat er niet in zitten daar we beiden niet fit zijn.
Zondag om 6.45 uur in bus ri. de start. Eerst onze kleding afgegeven en daarna in het park in voor het inlopen en de nodige rek en strek oefeningen. Om 9 uur naar het startvak, door de connecties die we hebben staan we nagenoeg vooraan, erg blij mee. Nadat de Toppers zijn voorgesteld met de nodige opbeurende muziek wordt om 9.15 uur het startschot gelost. De wereldlopers gaan van start, niet veel later mogen wij dan ook los. Echt met de vraag wat wordt het vandaag?. Tijdens de eerste 7km dacht Eric daadwerkelijk aan stoppen. Ook liep Marjan met de gedachten om bij het 21km punt uit te stappen. Op een gegeven liepen we in de regen, eerst miezerde het wat, later nog wat heftiger, er kwamen zelfs plassen op het parcours waar je niet meer om heen kon. Of dit positief uitpakte bij Marjan en Eric, wie zal het zeggen? Marjan herpakte zich heel mooi en moest tegen zich zelf zeggen, “ niet te hard he, het is “maar” een training ‘. Met een tijd van 3.11. kwam zij dan ook heel voldaan over de finish. En dat ook nog met 2 sanitaire stops. Na de 7km is Eric toch door gelopen, wel met onregelmatige km tijden kwam hij uiteindelijk tevreden over de finish met een eind tijd van 3.45.35. Zijn Garmin gaf 43.11 km als gelopen afstand aan!.
Na de finish was het weer dusdanig slecht dat we niet echt konden na genieten in het parc ferme. We kregen het koud, met in de hand een alcohol vrij biertje gingen we richting de metro. Nu we op onze hotelkamer zijn kunnen we samen concluderen dat de marathon van Berlin weer een grote belevenis was!. Ondanks dat we niet de tijden hebben gelopen die we van te voren voor ogen hadden.
Vanavond nog maar even wat eten en een overwinnings biertje scoren in de stad. Morgen om 8 uur weer in de bus, op naar Eelde, herstellen, en de motor weer opladen voor de marathon op Skylgje, de Berenmarathon.