2019-18 mei, Stemeromloop

Verslag door Jeroen

Met maar liefst 22 lopers (Jeroen Feringa ontbreekt op de groepsfoto) was de Runploug Garrelsweer prima vertegenwoordigd bij de seizoensopening van het Ommelander Loopcircuit in Stedum. Ervaren lopers die al veel vaker de Steemer Omloop hebben gelopen, maar ook nieuwkomers voor wie het de eerste editie was.

Na een groot aantal frisse dagen, waarbij de temperatuur overdag net aan de 13 graden haalde, was het deze dag zonnig en met meer dan 20 graden warm te noemen. Daarnaast was er ook niet echt sprake van een verkoelend windje, wat het voor de lopers in vooral de laatste kilometers extra zwaar maakte. De organisatie had er in elk geval goed op ingespeeld door op het 5 kilometer lange parcours drie waterposten neer te zetten waar bekers water en natte sponzen werden aangereikt.

Ondanks de warmte zullen de Runplougers tevreden terugkijken op deze 18de editie van de Steemer Omloop. Iedereen liep de 5 of 10 kilometer goed uit met hier en daar zelfs een PR. Daarnaast waren er ook nog podiumplaatsen voor Ans v/d Meer, Tineke Roorda, Marjan Oostinga en
Jeroen Feringa die door de overige Runploug leden luid werden toegejuicht vanaf het gezellige terras naast de ijsclubkantine.

De volgende wedstrijd van het Loopcircuit is op woensdag 12 juni in Middelstum, maar eerst is er a.s. zaterdag 25 mei de Meul’n Loop in ons buurdorp Ten Post.

De foto’s zijn van  Herman Rinket en komen van de website van het Ommelanderloopcircuit, een kleine greep (toch nog bijna 80 foto’s) hieruit is verzameld in het Runplougalbum.

klik hier voor de foto’s